Krónika

Bepereltek egy fiúkórust, mert nem vett fel egy lányt

Berlinben egy fiatal pár beperelte a Berlini Állami és Dómkórust (Staats- und Domchor Berlin), illetve annak tulajdonosát, ugyanis szerintük elfogadhatatlan, hogy a fiúkórusba nem voltak hajlandóak felvenni a 9 éves kislányukat - írja az Origo.

Bepereltek egy fiúkórust, mert nem vett fel egy lányt
Képünk illusztráció
Fotó: MH

 Berlini Állami és Dómkórus (Staats- und Domchor Berlin) és tulajdonosa, a Berlini Művészeti Egyetem ellen indított per kezdődött pénteken a berlini közigazgatási bíróságon.

Az alpereseket egy kilencéves lány szülei vitték a törvényszék elé,mert a gyereküket többszöri próbálkozásuk ellenére sem vették fel a székesegyház fiúkórusába.

A szülők a tárgyaláson arra hivatkoznak,hogy a kérelmük folyamatos elutasítása sérti a nemi megkülönböztetést tiltó németországi törvényt. A kórus vezetése szerint viszont a lány hangi adottságai nem egyeztethetőek össze a fiúkéival. Az 1465-ös alapítása óta a kar mindig is fiúkórusként működött, eddig sohasem volt női énekese. Németországban a média részéről is óriási az érdeklődés a rendhagyó bírósági per iránt, amely egyes szakértők szerint hónapokig, de akár egy-két évig is elhúzódhat - emeli ki a lap.

Kapcsolódó írásaink