Krónika

Életveszélyes állapotban van a szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagja

Változott a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott bangladesi hároméves kislányok állapota: Rabeyánál pozitív fejlemények történtek, ám Rukaya speciális vírusos lázzal küzd, így állapota kritikus.

Életveszélyes állapotban van a szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagja
Rabeya ébredés után fogja a még alvó Rukaya kezét
Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottaké

Mint arról mi is beszámoltunk, Rabeya az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után öt nappal magához tért, mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, és figyeli a környezetét. A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.

Testvére, Rukaya továbbra is változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás. Ám mivel a paraméterei és leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban, az orvosok tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott.

A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig viszont sajnos életveszélyes állapotban van - közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom