Krónika

Válogatott futó lehet a Szigeten elkapott egyik holland drogdíler

A holland médiában is vezető hírként számoltak be arról, hogy a budapesti Sziget fesztiválon elfogtak két huszonéves holland drogdílert. Információk szerint az egyikük ismert futó hazájában.

Válogatott futó lehet a Szigeten elkapott egyik holland drogdíler
Roelf B. (jobbra) lehetett az egyik elfogott holland drogkereskedő
Fotó: SCS/ERIK VAN LEEUWEN

Mint ismert, múlt kedden két holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm - előre porciózott - marihuánát, műanyag fiolákban 451 marihuánás cigarettát találtak és foglaltak le. A rendőrök találtak egy slusszkulcsot is a csomagok között, majd megtalálták az autót is, amelyből egyebek mellett csaknem négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi marihuánás cigaretta került elő. 

Ezekért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak, ügyvédjük kérte kiadatásukat óvadék ellenében, a nagy mennyiség miatt azonban ezt nem kapták meg. 

A holland Telegraaf szerint az egyik díler, Roelf B. ismert futó hazájában. Az információt senki nem erősítette meg, de gyanús, hogy a férfi telefonja napok óta ki van kapcsolva, és a holland atlétikai szövetségtől sem reagált senki a találgatásokra.

Roelf B. 2017-ben tűnt fel, százméteres versenyszámban többször versenyzett otthon, illetve Európában, legutóbb a 23 éven aluliak bajnokságán szerepelt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom