Krónika

Indokolt a K híd felújítása, de a BKK szerint biztonságosan lehet rajta közlekedni

Zsúfoltság a koncert után

Rendszeresen ellenőrzik, ez alapján a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat is elvégzik a K hídon – közölte a Budapest Közút és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Annak kapcsán adtak ki közleményt, hogy szerda este, Ed Sheeran Sziget Fesztiválon adott koncertje után a több tízezres tömeg egyszerre indult haza, és erősen lengett, illetve nyikorgott alattuk a K híd. Mint írták, a rendezvény ideje alatt is folyamatosan ellenőrzik az átkelő állapotát, hozzátéve, a hídon egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, ugyanis a gyalogosokkal telített híd statisztikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció. Kitértek rá, hogy idén aktuális a tízévenkénti szakértői fővizsgálat. A híd műszaki állapota ugyan leromlott, felújítása indokolt, ám ettől még alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom