Krónika

Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban

Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán.

Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban
A terápiában két, speciálisan e célra kiképzett kutya, egy német vizsla és egy border collie vesz részt a gazdájával
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Cihan Demirci

A programról Szegedi Erzsébet, a kórház sajtóreferense elmondta: a kutyáknak, amelyeket hetente egyszer visznek az osztályra, fontos szerepük van a betegek mozgásra motiválásában, pszichés állapotuk javításában. Egy civil támogató tíz ilyen alkalom finanszírozását ajánlotta fel, a foglalkozások anyagi fedezetét a továbbiakban az intézmény teremti elő.

Szólt arról is, hogy a terápiában két, speciálisan e célra kiképzett kutya, egy német vizsla és egy border collie vesz részt a gazdájával, így a részlegen gyógyulók szívesebben kapcsolódnak be a gyakorlatokba és gyorsabban javul az állapotuk.

Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztálya jól felszerelt, rendelkezésre állnak az alapvető rehabilitációhoz szükséges fizikoterápiás eszközök. A részlegen rehabilitációs csapat is működik. Az osztály szakmai elismertségét jelzi, hogy a szakvizsgára készülők felkészítésére kijelölt helyként is működik - jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink