Krónika

Boris Johnson kutyát akar a Downing Streetre

A héten kinevezett új brit kormányfő, Boris Johnson a miniszterelnök londoni rezidenciájára beköltözve felvetette, hogy legyen egy kutya a Downing Streeten Larry macska mellett.

Boris Johnson kutyát akar a Downing Streetre
Boris Johnson megkérdezte a miniszterelnöki hivatal személyzetét, akarnak-e kutyát, ők pedig igent mondtak
Fotó: AFP/Pool/Toby Melville

Johnson, aki szerdán lépett hivatalába, a miniszterelnöki rezidencia személyzetével találkozva megkérdezte, akarnak-e kutyát - közölte pénteken a találkozón elhangzottakat ismerő forrás. A személyzet határozott igennel válaszolt. 

A Downing Streeten, amely mintegy 300 éve a brit kormány központja, már él egy barna-fehér foltos macska, Larry, amely a miniszterelnöki hivatal főegerésze hivatalos címet viseli. Larry 2011-ben a londoni Battersee negyedben lévő állatmenhelyről került a miniszterelnöki hivatalba azzal a feladattal, hogy tartsa távol a rágcsálókat. Valószínűleg jól végzi munkáját, mivel két miniszterelnököt - David Cameront és Theresa Mayt - is túlélt.

Larry, a brit miniszterelnöki hivatal főegerésze
Larry, a brit miniszterelnöki hivatal főegerésze
Fotó: AFP/Tolga Akmen

Saját Twitter-oldala is van, ahol a sajtófotósok több ezer felvétele látható róla, amint a rezidencia és a hivatal környékén kóborol és néha területi vitába keveredik Palmerstonnal és Gladstone-nal, a külügy- és a pénzügyminisztérium főegerészeivel. A forrás szerint a Downing Street kutyájáról egyelőre nem született egyértelmű döntés. 

Objektum doboz

Larry természetesen ellenez egy új társat, akivel osztoznia kell a rezidencián és persze a személyzet dédelgető figyelmén. „Kutyafáját! Nem” - olvasható Larry Twitter-oldalán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom