Krónika

Migránsokat akart Nyugat-Európába szállítani furgonjában egy román férfi

Letartóztatták a csempészt

A Soproni Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki vasárnap tizenhat illegális bevándorlót vitt áruszállító furgonjának zárt rakterében, embertelen körülmények között Sopron irányába.

Tizenöt afgán és egy iráni embert vett fel járműve rakterébe az Alföldön, majd megállás nélkül, órákig szállította őket a nyugati határ felé. Az illegális bevándorlók a nagy melegben csak az ajtóréseken keresztül jutottak levegőhöz, ezért dörömböltek a sofőrnek és feszegették a furgon ajtajának gumitömítéseit. Az autót végül Sopron közelében állították meg a rendőrök. A férfinek Magyarországon nincs lakóhelye, romániai címén sem mindig elérhető, a luxemburgi hatóságok pedig körözést adtak ki ellene.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom