Krónika

Második világháborús robbanótestek kerültek elő Budapest belvárosában

Második világháborús robbanótestek kerültek elő Budapest belvárosában, az Erzsébet téren - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerda délelőtt.

Második világháborús robbanótestek kerültek elő Budapest belvárosában
A területen jelenleg is zajlik a műszeres keresés
Fotó: MH

Gajdos Milán elmondta: az V. kerületben, az óriáskerék közelében dolgoznak a tűzszerészek. Eddig egy 152 milliméteres szovjet repeszromboló gránátot és egy német csőrobbantó töltetet találtak a katonák.

A területen jelenleg is zajlik a műszeres keresés. Emiatt csak a gyalogosforgalmat korlátozza 50 méteres sugarú körben a rendőrség - közölte a kommunikációs tiszt.

Friss: 18 robbanótestet és 1 kilogramm robbanótest-maradványt találtak a tűzszerészek

Az óriáskerék közelében 18 robbanótestet és 1 kilogramm robbanótest-maradványt találtak a tűzszerészek - mondta Gajdos Milán. A robbanótesteket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, ahol később megsemmisítik azokat.

A korábban elrendelt, a gyalogosforgalmat érintő korlátozást feloldották.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom