Krónika

Kötelező lesz a védőoltás Németországban

Terjed a kanyaró

Jóváhagyta a német kormány azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében kötelezővé válik a kanyaró elleni védőoltás az országban – jelentette az MTI.

Kötelező lesz a védőoltás Németországban

Jens Spahn egészségügyi miniszter javaslatára az óvodába, iskolába járó gyerekek mellett mindenkit be kell oltani, aki oktatási, egészségügyi vagy egyéb közösségi intézményben dolgozik. Az immunitást oltási igazolvánnyal vagy orvosi igazolással lehet bizonyítani, miszerint az illető volt már kanyarós. Mentességet kapnak azok, akiknek az oltás igazoltan ellenjavallt és az 1970 előtt születettek, hiszen ők valószínűleg átestek a betegségen. Németországban az év első hónapjaiban már négyszáz megbetegedést regisztráltak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom