Krónika

Kenguru kószál Somogy megyében

Szökött kengurut keresnek Igal környékén, aki feltételezések szerint Bonnyáról szökött meg.

Kenguru kószál Somogy megyében
Aki látta a kengurut értesítse a rendőrséget
Fotó: Facebook

Legutóbb 11 óra magasságában látták Igal határában, ezután szakemberek a rendőrök segítségével próbálták meg megkeresni és befogni az állatot, de sajnos nem jártak sikerrel, ,,beszaladt" egy erdős területre - közölte a kaposvarmost.hu egy olvasói levélre hivatkozva.

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, Hosszú Balázs sajtóreferens megerősítette a kenguru eltűnését.

Ha valaki találkozik az erszényessel, akkor semmiképpen ne próbálja meg saját kézzel, egyedül megfogni, mert bár nyugodt állatról van szó, de ha veszélyt érzékel, akkor agresszívabb lesz és akár támadhat is. A hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy aki látta a kengurut értesítse a rendőrséget.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom