Krónika

Turisták vesztették életüket Görögországban

Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt - közölte az ERT görög közszolgálati rádió.

Turisták vesztették életüket Görögországban
Legalább hatan vesztették életüket
Fotó: Facebook

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található - turisták körében közkedvelt - Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották.

Az armenisztiszi kemping a tornádó után
Az armenisztiszi kemping a tornádó után
Fotó: Facebook

Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában.

Egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.

Borzalmas pusztítást végzett a zivatar
Borzalmas pusztítást végzett a zivatar
Fotó: Facebook

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt.

„Ez az első eset 25 éves pályafutásom során, hogy ilyet megéltem” - hangsúlyozta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. „Annyira hirtelen és váratlanul történt minden” - tette hozzá. 

Egyesek a leszakadó faágaktól vagy más, a szél által letépett tárgyaktól szenvedtek sérüléseket. Az ellátottak között van nyolchónapos baba és hetvenéves ember is.

A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer - főleg kelet-európai államokból érkezett - turista üdül.

Objektum doboz