Krónika

Defekt miatt kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel végrehajtott felszállás során defektet kapott, majd egy óra repülést követően visszafordult Ferihegyre a cseh Smartwings Budapest – Hurghada járatát teljesítő repülőgép.

Defekt miatt kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen
A Boeing 737-400-as egyik kereke már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott, mert a futópályán gumiabroncs darabokat és fémdarabokat találtak
Fotó: AFP/Jean-Luc Flémal

A Boeing 737-400-as egyik kereke már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott, mert a futópályán gumiabroncs darabokat és fémdarabokat találtak. A törmelékeket egy másik felszálló repülőgép pilótája vette észre és jelentette a légiforgalmi irányításnak. A leszállást követően kiderült, hogy a repülőgép egyik főfutóművén mindkét gumiabroncs kidurrant - írja az Airportal.hu

Az eseménnyel kapcsolatban nyilatkozott a portálnak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője, aki megerősítette, hogy a repülőgép azért fordult vissza Budapestre, mert a Boeing 737-es defektet kapott és a gép felszállását követően a futópályán gumiabroncs-darabokat találtak. A repülőtéri szolgálatok teljes készültségben várták a repülőgép leszállását.

A szóvivő megerősítette, hogy személyi sérülés nem történt, az utasok a futópályán, utaslépcsőkön hagyták el a repülőgépet, senki nem kért orvosi ellátást.

A cseh Smartwings (Travel Service) 7O 5298 számú Budapest – Hurghada Budapestről induló repülőgépe körülbelül egy órás repülést követően, a bulgáriai Plovdiv térségében a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

A járaton 151 utas és 9 fős személyzet utazott. Az utasokat a terminálba szállították, a repülőtér üzemeltetője pokrócokat és palackozott vizet osztott ki számukra. Az utasok tájékoztatása folyamatos, a cseh Smartwings légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küldött értük és azzal utazhatnak majd Hurghadába.

A cseregép végül reggel 6 óra előtt néhány perccel indult el a járat utasaival az egyiptomi üdülőhely irányába.

Kapcsolódó írásaink

Baleset történt a Szojuz MSZ-10 űrhajóval

ĀAz űrhajósok a körülményekhez képest jól vannak, mentőcsapat tagjai kiemelték őket a kényszerleszállás után földet ért visszatérőkabinból - A NASA átfogó nyomozást indít a történtek tisztázására+VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom