Krónika

Fontos a gyermekek számára a biztonságos kibertér kialakítása

A Legfőbb Ügyészség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete július 10-én együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja a gyermekek és a jövő nemzedék számára a biztonságos kibertér kialakítása, valamint a gyermekeket érintő kibertérben megjelenő fenyegetések elleni hatékony fellépés.

Fontos a gyermekek számára a biztonságos kibertér kialakítása
Kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyermekek egészséges fejlődését lehetővé tevő környezet fenntartására
Fotó: AFP / Da Quing

A megállapodásban kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyermekek zaklatása és kizsákmányolása elleni küzdelemre, a biztonságos online tér megteremtésére, valamint a gyermekek egészséges fejlődését lehetővé tevő környezet fenntartására.

A Legfőbb Ügyészség és az Egyesület rögzítette, hogy az együttműködés során lehetőséget biztosítanak egymásnak az általuk szervezett előadásokon és konferenciákon való részvételre, valamint évente két alkalommal megbeszélést tartanak, melyen értékelik a közös tevékenységüket.

Az együttműködés keretén belül abban is megállapodtak, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete által működtetett ún. hotline vonalra érkező, különösen a kiskorúak nagyobb csoportja ellen elkövetett bűncselekményekről, illetve a sérelmükre megvalósított zaklató cselekményekről az egyesület - a szükséges feljelentés megtétele mellett - közvetlenül a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatja.
A témával kapcsolatban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete Sose add meg idegeneknek az adataidat címmel készített filmet:
 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink