Krónika

Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség Pécsett

Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség a kártékony vaddisznóállomány megfékezésére Pécsett.

Belterületi vadászatra adott engedélyt a rendőrség Pécsett
A vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben
Fotó: MH

A pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben - írta a police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A szervek tájékoztatják a lakosságot, hogy 2019. július 5-e és 2019. december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a belterületi vadászat engedélyezett.

A belterületi vadászattal érintett terület: Pécsett, a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú ingatlan, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területe.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a környéken.

Kapcsolódó írásaink

Európa-szerte terjed az afrikai sertéspestis

ĀA háztáji állomány védelme érdekében kiemelten fontos, hogy a házi sertések egyáltalán ne érintkezzenek vaddisznóval, és a takarmányozásra alapos figyelmet kell szentelni