Krónika

Vádat emeltek a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi ellen - közölte a főügyészség vezetője szerdán.

Vádat emeltek a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi ellen
A gyilkossággal gyanúsított férfi várakozik a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra 2018. december 7-én
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ibolya Tibor az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a vádirat szerint a 40 éves férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerületi Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó nőre. A gyanúsított a nőt a kerékpárúton és egy közeli bokros területen - szexuálisan is - bántalmazta, majd megölte. A férfi ezután elvette a nő mobiltelefonját és távozott.

A Fővárosi Főügyészség aljas célból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A törvény a bűncselekményeket - a halmazati szabályokra figyelemmel - tíz évtől huszonöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni - jegyezte meg a főügyész. Ibolya Tibor közölte azt is, a bűncselekmény elkövetésével vádolt férfi jelenleg letartóztatásban van.

Kapcsolódó írásaink