Krónika

Falnak ütközött egy migránsokat szállító furgon Törökországban

 Falnak ütközött egy menekülteket szállító furgon szerda reggel a nyugat-törökországi Edirne tartományhoz tartozó Meric faluban, néhány kilométerre a görög határtól. A balesetben legalább 10 migráns meghalt, 30-an megsérültek - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Edirne tartomány kormányzói hivatala közleményében azt írta: a csendőrök egy ellenőrzőpontnál megállásra szólították a gyanús járművet, amely azonban továbbhaladt, gyorsított és a falu központjában található kereszteződésben egy üzlethelyiségnek csapódott.

A Demirören török hírügynökség beszámolója szerint a bevándorlók Görögországba tartottak. Az átjutást arrafelé nehezíti, hogy a török csendőrség fokozottan ellenőrzi a térséget.

A mintegy 200 kilométer hosszú görög-török határ túlnyomó részén az Évrosz - törökül Meric - folyó természetes határt képez. Görög adatok szerint tavaly több mint 14 ezer menedékkérő lépett át illegálisan Törökországból a két ország között húzódó szárazföldi határon. Tavalyelőtt Athén szerint 5500-an keltek át ezen az útvonalon az Európai Unió tagállamába.
 

Kapcsolódó írásaink