Krónika

A MOM Sportnál meghalt kislány hónapok óta azt álmodta, hogy bennég valahol

Gyerek pszichiátrián is volt a rémálmaival az a 8 éves kislány, aki hétfő este elhunyt a MOM Sportközpont tetején. Édesanyja elárulta, hogy a lány hónapok óta azt álmodta, hogy bennég valahol.

A MOM Sportnál meghalt kislány hónapok óta azt álmodta, hogy bennég valahol
Rendőrök a Csörsz utcánál, a baleset helyszínénél hétfő este
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az elhunyt kislány édesanyja az RTL Klubnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy Zselyke nemrég az iskolapszichológus javaslatára négy napot töltött a Vadaskert Kórházban, mert hónapok óta rendszeresen azt álmodta, hogy egyszer bent ég valahol. Az ottani kezelőorvosa azt mondta, túl erős a kislány képzelőereje, így pszichoterápiát javasolt neki.

Az édesanya elárulta, hogy gyermekei az ivókúthoz mentek, amíg ő elment máshova vizet vásárolni, de mondta nekik, hogy nem menjenek sehova, mindjárt visszaér. Utána telefonon beszélt a tűzesetből kimaradó fiával, s ekkor sem sejtett semmit, de utána felhívta a tűzoltóparancsnok. A nő azt is elmondta, hogy miután értesült a szörnyűségről, felsietett a fabódéhoz és még az újraélesztésben is részt vett. Hozzátette, gyerekeinél nem lehetett se gyufa, se öngyújtó.

Mint ismert, a tizenegy éves fiú és nyolcéves húga felment a sportközpont lezárt tetejére, majd az ablakon bemásztak az ott lévő, használaton kívüli faházba és tüzet okoztak benne. A gyorsan terjedő tűz elől megpróbáltak kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az épületből, újraélesztését a mentők azonnal megkezdték, de a gyermek a helyszínen életét vesztette. Bátyját kórházba vitték, ahol a nyomozók meghallgatták.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, azonban harmadik személy büntetőjogi felelőssége eddig nem merült fel.

Az pedig továbbra is kétséges, hogy jutottak fel a gyerekek, hiszen a sportlétesítményt üzemeltető Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft. közölte, „mind a tároló, mind pedig a megközelítésére szolgáló mindkét kapu szakszerűen zárva volt”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom