Krónika

Bőnyi rendőrgyilkosság: a szakértők szerint nem kóros Győrkös István elmeállapota

A héten ítélet születhet

Újabb szakértők meghallgatásával folytatódott tegnap a Szombathelyi Törvényszéken a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István ügyének elsőfokú tárgyalása, csütörtökön várhatóan a perbeszédek következnek, pénteken pedig akár ítélet is születhet – tudósított az MTI.

A vád szerint az idős férfi egy rendőr őrnagy halálát okozta 2016. október 26-án, amikor bőnyi házában gépkarabélyával rálőtt a házkutatást végző, éppen a fegyvereit lefoglalni akaró rendőrökre. A tegnap meghallgatott szakértők szerint a vádlott nem szenved elmebetegségben, személyiségében sem tártak fel semmi kórosat, sőt, szerintük magas intelligenciával rendelkezik. A fegyverszakértői véleményt vitatva Győrkös István továbbra is azt hangoztatta: semmi nem bizonyítja, hogy az ő fegyveréből származó lövedék oltotta ki a rendőrtiszt életét, a rendőrök is lőttek. Megjegyezte azt is: le akarta rakni a kezében tartott fegyvert, de eltalálták, és a fegyver eközben elsült.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom