Krónika

Lövöldözés Torontóban, félbeszakadt a bajnoki ünneplés

Két embert meglőttek a kanadai Torontóban a Nathan Phillips parkban, ahol éppen az NBA-győzet Toronto Raptors kosárlabdacsapat győzelmét ünnepelték.

Lövöldözés Torontóban, félbeszakadt a bajnoki ünneplés
Ketten sérültek meg a lövöldözésben
Fotó: CTVNews

A lövésekre az ünneplő tömeg pánikba esett, futásnak eredt, sokan a közelben parkoló autók mögé bújtak. Az események miatt pánik alakult ki a tömegben.

Objektum doboz

Az embereket a csapat vezetője is próbálta csititani, majd félbeszakította az eseményt.

A helyszínen volt Justin Trudeau miniszterelnök is, ő az incidens alatt egy közeli színpadon volt több másik politikussal együtt.

A torontói rendőrség Twitteren azt írta, hogy a sérülések ugyan komolyak, de nem életveszélyesek. Két embert előállítottak, akiknél fegyver volt, a nyomozás folyamatban van.

Objektum doboz

Videó a pánikoló tömegről:

Objektum doboz

Símaszkos férfi lövöldözött Dallasban

Nem csupán Kanadában, de az Egyesült Államokban is lövöldözés történt magyar idő szerint az esti órákban. Komoly tűzerővel felfegyverkezett, símaszkos férfi lövöldözött Dallasban, a bíróság épületénél. A rendőrök a terroristát lelőtték, a kórházba szállítása után meghalt. Szerencsére rajta kívül senki nem sérült meg a lövöldözés során - írta az NBC.

A támadó, Brian Isaack Clyde az interneten előre bejelentette, hogy mire készül, korábban rendszeresen osztott meg összeesküvés-elméletekről bejegyzéseket, nőgyűlölő, valamint szélsőjobboldali, horogkeresztes mémeket is posztolt.

Kapcsolódó írásaink