Krónika

Befizette az óvadékot a Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya

Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi - tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Befizette az óvadékot a Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya
Jurij C., a Viking Sigyn ukrán hajóskapitánya elhagyta a börtönt
Fotó: Origo/Polyák Attila

A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként. 

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig - tették hozzá

A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál - áll a közleményben.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Ismét elhagyta Magyarországot a Viking Sigyn

Éjszaka elindult Budapestről, és jelenleg Pozsony felé halad a Dunán a Viking Sigyn szállodahajó - szúrta ki az Infostart az egyik hajókövető oldalon.

Az 1000 tonnás hajó a balesetet követő napon elhagyta az országot, azonban hétfőn visszatért és egy újabb szemlét tartott rajta a rendőrség a további bizonyítékok beszerzése és a tényállás teljes körű tisztázása érdekében.

Kapcsolódó írásaink