Krónika

Apák napját ünnepeljük a Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén

Most vasárnap lesz apák napja, így a Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén őket (is) ünnepeljük: több helyszínen is apák napi meglepetések készülhetnek, szombaton pedig hatalmas családi PomPom Party veszi kezdetét. Persze nemcsak az apukák bulizhatnak ezúttal sem: koncertet ad gyerekzenekarával Szalóki Ági, fellép Kovácsovics Fruzsina, itt lesz Radványi Balázs és Varró Dániel, de a gyerekek a Rippel fivérek tanodáját is kipróbálhatják.

Apák napját ünnepeljük a Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén
Változatos programokat kínál a Gyerek Sziget harmadik hétvégéje is
Fotó: MH

Szombaton a Generali Nagyszínpadon Szalóki Ági különleges koncertet. A többszörös Fonogram-díjas énekesnő idén ünnepli, hogy 15 éve játszik együtt zenekarával és ez alkalomból 15, számukra kedves helyszínen elevenítik fel a legszebb pillanatokat, melyek között természetesen a Gyerek Sziget is ott lesz. A koncert utáni délután a Majorka Bábszínház játszik a kicsiknek, míg másnap Varró Dániel hozza el gyereknyelven beszélő verseit Radványi Balázs megzenésítésével.

Délután a Simorág TánCirkusz Ma No Mese c. előadásával egyszerre idézi meg a cirkuszt és a színházat, Kovácsovics Fruzsina pedig ábrándos gyerekdalait énekli a kicsiknek és gyereklelkű szüleiknek.

A hétvége folyamán apák napja alkalmából a gyerekek többféle, saját maguk által készített ajándékkal kedveskedhetnek édesapjuknak. A Kézműves Palotában elkészíthetik a legjobb apának járó kitüntetést, a Családbarát Óbuda Sátorban pedig egy Apa-falon oszthatja meg mindenki, mit köszönne meg az apukájának. Persze, az édesapáknak is lesz program: ők játékos vetélkedőkön mérkőzhetnek meg, mint például a játékbaba-pelenkázó versenyen, szombaton pedig a PomPom Partyn bulizhatnak egy hatalmasat az egész családdal.

Rengeteg újdonsággal is lehet majd találkozni a Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén. Megnyílik például a Teddy Maci Kórház, ahol a gyerekek játszva tanulhatják meg, miként is zajlik egy orvosi rendelés és a macijukat meggyógyítva meggyőződhetnek arról, hogy egyáltalán nem olyan ijesztő dolog az orvoshoz járni, mint ahogy sokan gondolják.

Újonnan nyílik a Történelmi Játszótér is, ahol egy vetélkedő keretében az egész család visszarepülhet a '80-as évekbe, és ha helyesen válaszolnak a kérdésekre, korabeli ajándékokat is hazavihetnek.

A Generali Sportpark is új kalandokkal készül. A Bagjumpon a legbátrabbak – és a 140 centiméternél magasabb és 10 évnél idősebb – lurkók kipróbálhatják a szabadesés élményét, a Foci-Szigeten pedig a labdarúgás szerelmesei tesztelhetik, milyen lehet egy óriási csocsóasztal bábjaként focizni. A biciklizők sem maradnak ki a buliból, nekik a Bringás Kalandpark kínál tartalmas kikapcsolódást.
Karamella Cirkuszvilágában ezúttal különleges vendégek érkeznek: a Rippel Brothers Akadémia Cirkusztanodájától leshetik el az érdeklődők az artistamesterség fortélyait. Ezen a hétvégén a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum utoljára várja a kíváncsiskodókat, akiknek azt mutatják be, miként utaztak régen és napjainkban az emberek.
A Gyerek Paradicsom a NKM energiájával helyszínen szombaton és vasárnap két alkalommal is Sziget felfedezőtúra indul, ahol a gyerekek megismerhetik a sziget élővilágát.

A felelős állattartásra tanítja a gyerekeket a Kutyafontos Játékok programja, ahol interaktív feladatok és játékok segítségével tanulhatják meg, miként is gondoskodhatnak négylábú családtagjaikról.

Sőt, ismereteiket tovább bővíthetik szombaton a Jane Goodall intézet által szervezett Tudod-e mi veszélyeztetni a főemlősöket programon, ahol a kicsik érzékenyítő játékok segítségével tanulhatnak a főemlősökről és a rájuk leselkedő veszélyekről.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom