Krónika

A kormánypártok köszönetüket fejezik ki a Hableány mentésében részt vevőknek

A kormánypártok köszönetüket fejezik ki a dunai hajóbaleset mentési feladataiban részt vevő valamennyi szakembernek - közölte a Fidesz az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A kormánypártok köszönetüket fejezik ki a Hableány mentésében részt vevőknek
A Clark Ádám úszódaru egy uszályra emelte az elsüllyedt Hableány turistahajót
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A dokumentumban azt írták, a szakemberek rendkívül nehéz körülmények között végzett professzionális munkája, példaértékű helytállása minden tiszteletet megérdemel.

A pártok részvétüket fejezik ki az elhunytak hozzátartozóinak is - tették hozzá.

Dél-koreai miniszterelnök: a magyar hatóságok figyelme és támogatása vigasztalást és reménységet jelent országának

A dunai hajóbaleset kapcsán levélben köszönte meg Orbán Viktor miniszterelnöknek a részvétnyilvánítást, egyben köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért és együttműködéséért Lee Nak-yeon dél-koreai kormányfő.

„A tragikus baleset mélyen megrendítette a koreai népet. Fogadja köszönetemet a magyar kormány által eddig nyújtott aktív támogatásért és együttműködésért” - írta Lee Nak-yeon.

Hozzátette: a balesetben eltűnt személyek utáni kutatási és mentési munkálatok során tanúsított kitüntetett figyelem és támogatás nagy vigasztalást és reménységet jelentett a koreai kormánynak és népnek.

„Őszintén remélem, hogy a válsághelyzet együttes legyőzése által a két nemzet barátsága és a kölcsönös bizalom még inkább erősödni fog” - zárta levelét Dél-Korea miniszterelnöke.

Az MSZP köszönetét fejezte ki a Hableány mentésén dolgozóknak

Az MSZP köszönetét fejezte ki kedden mindazoknak a rendőröknek, honvédeknek, katasztrófavédelmi dolgozóknak, külföldi és hazai szakembereknek, akik a Hableány turistahajó mentésében részt vettek.

Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a mentésen dolgozók hihetetlenül veszélyes és embert próbáló feladatot hajtottak végre.

Utaltak arra, hogy a szakembereknek kedden sikerült kiemelniük az elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát. „Ezzel közelebb kerülhetünk a Magyarországon történt egyik legsúlyosabb hajóbaleset okainak feltárásához” - fogalmaztak a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom