Krónika

Megvált ügyvédjeitől a hajóbaleset okozásával vádolt ukrán kapitány

Sajtóhírek szerint már nem Élő Gábor védi a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányát, akit halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsít a rendőrség.

Megvált ügyvédjeitől a hajóbaleset okozásával vádolt ukrán kapitány
A Viking Sigyn szállodahajó
Fotó: MH/Katona László

A Pestisrácok.hu információit az ügyvéd is megerősítette, bár azt hozzátette, arról nem mondhat semmit, hogy miért szűnt meg a megbízatása. A portál úgy tudja, hogy Jurij C. másik ügyvédje, M. Tóth Balázs sem jár el az ügyben, így a hajóskapitányt már egy új ügyvéd védi.

Jurij C-t a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki és vették őrizetbe, majd a bíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását. A határozat szerint a férfi óvadék ellenében szabadulhat, és Budapesten nyomkövetővel mozoghat. Az óvadék lehetősége ellen az ügyészség fellebbezett, így kerül másodfokra az ügy tárgyalása. 

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.

A kutatásban részt vevők továbbra is keresnek még 8 dél-koreai utast és a hajó magyar legénységéből egy embert a Duna teljes déli szakaszán.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom