Krónika

Könyves pavilonná alakítottak át egy telefonfülkét Győrben

Közösségi könyves pavilonná alakítottak át egy használaton kívüli győri telefonfülkét, amely így már a nyomtatott könyveket és az olvasást népszerűsíti - tájékoztatta a győri önkormányzat hétfőn az MTI-t.

Könyves pavilonná alakítottak át egy telefonfülkét Győrben
A pavilonban háromszáz kötet található, amelyeket a győriek adományoztak
Fotó: gyorplusz.hu/Marcali Gábor

A közlemény idézi Radnóti Ákos (Fidesz-DKNP) alpolgármestert, aki a hétfői átadón elmondta, hogy az átalakított pavilonba mindenki beviheti azokat a könyveket, amelyeket megunt, és elviheti belőle azokat, amelyeket szeretne elolvasni. 

A cél, hogy kialakuljon egy olvasó, egymással beszélgető közösség - hangsúlyozta. A régi telefonfülkében egy kisszéket is elhelyeztek, esténként pedig világítás segít az olvasásban.

A pavilonban háromszáz kötet található, amelyeket a győriek adományoztak a Dr. Kovács Pál Könyvtárnak és Közösségi Térnek.  A könyvtár biztosítja, hogy a könyv- és újságkínálat mindig megfelelő legyen.
 

Kapcsolódó írásaink

Nemzetünk könyvtára, a művelődés motorja

ĀTüske László: Az itt őrzött szellemi örökség ezé a tizenötmillió magyaré. Nincs a teremtésben még egyszer tizenötmillió magyar, ezeknek a dokumentumoknak mi vagyunk az egyedüli örökösei, csak az marad meg belőlük, amire vigyázunk s amit megmutatunk