Krónika

Keményen kiosztotta a balesetet fotózó magyar sofőrt a német rendőr

Kedden osztott meg Facebook-oldalán a német Bayerischer Rundfunk egy videót, melyen az látható, hogy egy rendőr több olyan autóst is kérdőre von – egyiküket pedig meg is bünteti - akik egy halálos áldozatot követelő baleset helyszínén fotóztak a telefonjukkal.

Keményen kiosztotta a balesetet fotózó magyar sofőrt a német rendőr
Szégyellje magát! - mondta a német rendőr a magyar autósnak
Fotó: Facebook/Bayerischer Rundfunk

A német rendőr előbb egy cseh sofőrnek olvas be, 128 euróra meg is bünteti, majd egy magyar autósban próbálja tudatosítani, hogy nem helyes egy ilyen helyzetben fotózni. „Nézze csak meg! Az áldozat Magyarországról jött, az ön hazájából. Nem akarja látni? Akkor miért fényképez? Szégyellje magát!” – mondja a rendőr a férfinek, aki előbb magyarul ellenkezik, hogy nem akarja megnézni az áldozatot, majd többször is bocsánatot kér angolul. Azt a felvételen már nem látjuk, hogy a bámészkodó-fotózó magyar sofőr is kapott-e pénzbüntetést.

Objektum doboz

A bajorországi rendőrség közleménye szerint Nürnbergtől nem messze az A6-os autópályán történt a baleset, melynek okozója, egy 47 éves férfi a helyszínen életét vesztette, hiába próbáltak rajta segíteni a helikopterrel kiérkező mentők. A hivatalos közlemény nem tér ki az elhunyt nemzetiségére, csak a fenti videóban beszélő rendőr említi, hogy az illető magyar volt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom