Krónika

Rekorddal zárt a Gourmet

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában - a szakma döntése szerint - az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett. 

Rekorddal zárt a Gourmet
Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét
Fotó: Gourmet fesztivál

2011-ben azzal a misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt, a régió legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát. 

„Amellett, hogy a legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a fesztiválon” – meséli Nemes Richárd főszervező, aki szerint a minőség egyre inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt. „Ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik” – meséli a főszervező. „A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton teltház is volt Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégeink.” 

Objektum doboz

Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint a legjobb kiállító az Aum Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a legjobbnak. A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami „nudli-vér-szilva” hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate „sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St. Andrea Étterem „bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta. 
 

Kapcsolódó írásaink