Krónika

A „Duna mellől” is figyelnek szombaton a 2020-as eucharisztikus kongresszusra

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) is téma lesz a 2019. május 18-án rendezendő Nagymarosi Ifjúsági Találkozón.

A magyar katolikus fiatalok évente kétszer – májusban és októberben – megrendezett programja az 1970-es évek végéig nyúlik vissza: ekkor szabadult számos, a kommunista hatalom által korábban bebörtönzött pap, akinek személyes példája katalizátorként hatott a katolikus fiatalok hitére.

Napjainkban az országos lelkinap sok határon túli, főleg felvidéki fiatalt is vonz. Az idei találkozó főelőadását Száraz László, a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa és Szilágyi Szabolcs piliscsabai plébános tartja. Előadásuk és egyben a találkozó figyelmének középpontjában a bűnbánat áll majd, de a résztvevőknek arra is lehetősége nyílik, hogy délután folyamán sorra kerülő, személyesebb hangvételű műhelyeken, fakultációkon szembenézzenek életük veszteségeivel, együtt keressék a gyógyulás és a kiengesztelődés forrásait.

A fakultatív programok között Fábry Kornél, a NEK Általános Titkársága főtitkárának előadását is választhatják: a „MiNEK? KiNEK? MindenkiNEK!” című program 2020 legnagyobb, világméretű katolikus rendezvényét ismerteti majd. Ahogy a szervezők fogalmaznak: „ha ki nem hagynál egy Guiness-rekordot, vagy csak tudni szeretnéd, hogy mennyiben érint a NEK téged, akkor szeretettel várunk egy színes előadással”. A délután négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök lesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom