Krónika

A családi értékek kiállták az idők próbáját

A Család Nemzetközi Napja egy jó alkalom arra, hogy tudatosítsuk a család, a családi értékek fontosságát és átgondoljuk, mit is tehetünk érvényesülésükért - írta szerdai közleményében a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

A családi értékek kiállták az idők próbáját
„A családi értékek kiállták az idők próbáját”
Fotó: MH

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete alapítása óta képviseli és hangsúlyozza a család, a családi értékek fontosságát - írta közleményében a szervezet.

Az egyesület szerint a családi értékek kiállták az idők próbáját, nem csupán maradandóak, de emberi és társadalmi szempontból is alapvetőek és szükségesek.

„A család, a nagycsalád olyan támogatandó és védendő érték, amelynek megőrzésében, stabilitásában az állam, az önkormányzatok, az egyházak, a civil szféra és a gazdasági élet szereplőinek is szerepe van. Hisszük, hogy egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé” - áll a közleményben.

A családbarát társadalom elsősorban gyermekbarát társadalom, amely figyel a gyermekek igényeire, s ösztönzi, támogatja a vágyott gyermekek megszületését, az otthonteremtést, az anyagi biztonság megteremtését. Hisszük, hogy a Családbarát Európa nemcsak hazánk, de egész kontinensünk jövőjét jelenti: ahol több a gyermek, ott több a szeretet, és élhetőbb a világ nyilatkozta a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Kapcsolódó írásaink