Krónika

Harminc foknál is melegebbet mértek az Északi-sarkkör közelében

Szélvihar itthon és a szomszédban

Vasárnap, majd hétfő reggel hazánkban leginkább Zala megyében adott sok munkát a tűzoltóknak a viharos, olykor óránként 70-80 kilométeres sebességű szél.

Az egységeket a legtöbb esetben utakra, villanyvezetékekre, melléképületekre, járművekre és vasúti felsővezetékekre dőlt fákhoz riasztották. Szélvihar söpört végig Horvátország északi részén is: az erős szél fákat döntött ki, háztetőket szakított le, fennakadásokat okozva a közlekedésben a többi között Zágrábban és környékén. Mintegy kétszáz ember megsérült. Lezárták a Zágráb–Split autópálya egyes szakaszait és a Sveti Rok-alagutat is. Olaszország középső részét heves esőzések és áradások sújtják, több helyen járhatatlanná váltak a közutak, iskolákat kellett bezárni, családokat kitelepíteni. A Bologna és Rimini közötti vasútvonal szakaszait lezárták, mivel a sínek a víz alá kerültek. Eközben északon rendkívüli a meleg. Az Ural-hegység környékén még az Északi-sarkkör közelében is harminc fok fölé emelkedett a hőmérséklet a hétvégén, s a forróság pár napig még kitarthat a térségben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom