Krónika

Nagy elődje feleségének rokonát veszi el Napóleon leszármazottja

Több mint 200 évvel azután, hogy Napóleon elvette második feleségét, Mária-Lujza osztrák főhercegnőt, az Úr színe előtt újból szövetségre lépnek a francia és az osztrák uralkodóházak kései leszármazottai.

Nagy elődje feleségének rokonát veszi el Napóleon leszármazottja
A grófnő és az üzletember Párizsban, Napoleon sírhelyénél az Invalidusok házánál kel egybe októberben
Fotó: Wikipedia

Megismétlődik a történelem, de úgy tudni, most nem politikai érdekek következményeképpen lesz esküvő, hanem szerelmi házasság kötődik: Jean-Christophe Napóleon Bonaparte októberben veszi el az utolsó osztrák császár, egyben az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokáját, Olympiát.

A 32 éves üzletember jövendőbelije, Olympia von und zu Arco-Zinnerberg grófnő, aki Napóleon második feleségének, Mária Lujza francia császárnénak a leszármazottja. Napóleon akkor vette el Mária Lujza osztrák főhercegnőt, miután elvált Jozefinától, mert a császárné nem tudta fiú örökössel megajándékozni.

Amíg a nagy elődök politikai érdekből léptek szövetségre az Úr színe előtt, addig a most házasulandó Napóleon azt mondja, az övéké véletlen találkozásból adódó szerelmi házasság lesz.

„ Olympiának a szeme ejtett rabul, nem a családfája. Amikor kiderült a történelmi egyezés, egy jót nevettünk az egészen”- olvasható Napóleon ükunokaöccsének nyilatkozata a Daily Mailen.

Az üzletember egy angol pénzügyi befektető cégnél dolgozik, a menyasszony előtt pedig politikai karrier áll, miután a Yale Egyetem politikatudomány tanszékén szerezte a diplomáját. Olympia az utolsó szemeszterét Párizsban töltötte, úgy tudni, ekkor ismerkedett meg jövendőbelijével.

A Daily Mail információi szerint már az eljegyzésen is túl van a pár, noha az esemény nem éppen zökkenőmentesen zajlott: a menyasszony ugyanis Párizsban elvesztette eljegyzési gyűrűjét, amit véletlenül nyitott autójában felejtett. Az ékszer igazi ritkaság volt, a gyűrűt díszítő 40 karátos gyémánt III. Napóleon feleségének koronájáról származott.


 


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom