Krónika

174 millió forint értékben foglalt le hamis parfümöket a NAV

A NAV munkatársai egy budapesti ellenőrzésen 15 ezer üveg hamis parfümöt, és mintegy 5 millió forint értékű hamis márkajelzésű hangfalat foglaltak le.
 

174 millió forint értékben foglalt le hamis parfümöket a NAV
Egy másik üzlet ellenőrzésekor pedig 300, csaknem ötmillió forint értékű, hamis márkajelzésű hangfalat is lefoglaltak a pénzügyőrök
Fotó: Facebook

A pénzügyőrök egy kőbányai üzlet előtt lettek figyelmesek az autójába különféle illatszereket pakoló, gyanúsan viselkedő férfira, aki az ellenőrzéskor elmondta, hogy Olaszországba szállítaná a parfümöket. Ezt követően a pénzügyőrökben az áru csomagolásának minősége és a márkajelzések elírásai láttán felmerült a gyanú, hogy a parfümök utánzatok lehetnek. 

A NAV munkatársai azt a raktárt is ellenőrizték, ahol a férfi a vélhetően hamis illatszereket vásárolta. A helyszínen további 13 700 különféle márkás ruházati, kozmetikai terméket és parfümöt (Lancome, Gucci, Hugo Boss, Bvlgari, Dior, Giorgio Armani, Chanel, Versace stb.) találtak, amelyek az előzetes szakértői vélemény szerint szintén hamisítványok. Egy másik üzlet ellenőrzésekor pedig 300, csaknem ötmillió forint értékű, hamis márkajelzésű hangfalat is lefoglaltak a pénzügyőrök.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink