Krónika

Idén is drónparádé Óbudán

Drónbemutatóval, e-sport sarokkal, Nerf pályával, családi programokkal és influencer közönségtalálkozóval várja május 11-én a drónok szerelmeseit Óbudán a 3. Korzó Drónfesztivál. A rendezvény házigazdája és műsorvezetője idén is Winkler Róbert lesz.

Drónverseny kicsiknek és nagyoknak

Az egész napos rendezvényen bárki elsajátíthatja a drónröptetés technikáját, a drónversenyen pedig a kezdőtől a profi kategóriáig bárki megmérettetheti magát. Az amatőr versenyzők két korosztályban, 12 év alatti és 12 év feletti pályára nevezhetnek, a saját drónnal rendelkezők pedig a haladó terepen mérhetik össze tudásukat. A profiknak, amennyiben előzetesen programozzák a DJI Tello drónjukat, lehetőségük van a versenyen az egyedi repülés bemutatására, ahol minden kategóriában értékes nyeremények várják a jelentkezőket.

Az óbudai Korzón a hobbidrónok mellett a csúcstechnológiát képviselő ipari-, mezőgazdasági-, kutató-, mentő- és a filmes drónokat is megismerhetik a látogatók. A fesztivál a szakmai programok mellett az egész család számára kínál kikapcsolódási lehetőségeket: látványos bemutatók, drónfotó kiállítás, szivacskilövő Nerf pálya, valamint mini távirányítós munkagépek (RC munkagépek) várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

„Évről évre egyre több technológiai újítás jelenik meg, ezért célunk, hogy mind a fiatal, mind az idősebb korosztályhoz közelebb hozzuk ezeket az innovatív, okos megoldásokat. A rendezvény családi jellege és a közösségi élmény mellett kiemelt szerepet kap az edukáció, valamint az eszközök helyes és sokszínű használatának bemutatása, ezért számos olyan programmal készülünk, ami játékosan és érthetően mutatja be a drónok világát” - mondta el Philippe Beurtheret, a Ceetrus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

E-sport és közönségtalálkozó

A rendezvényen a szimulátorok és a videójátékok kedvelőit az e-sport klubban számos profi gamer PC, Xbox és személyesen Unfield, hazánk egyik legismertebb videójáték-guruja várja. A közönségtalálkozón a látogatók találkozhatnak Henry Kettnerrel, a KD csapatával, a Dre3dd vloggerével, Azmoval, és a DroneHungary csapatával is, aki pedig elég bátor hozzá, akár versenyezni is kihívhatja a kedvenc influencerét a nap folyamán.

„Idén is arra törekszünk, hogy minél szélesebb közönségnek bemutathassuk a dróntechnológiában rejlő lehetőségeket és a legújabb trendeket. Ilyen aktivitás lesz például az „utasrepültetés”, ami azt jelenti, hogy VR szemüveg segítségével „fel lehet szállni” a drónnal együtt a levegőbe” – mondta el Daubner Csaba, a Drone Sys ügyvezetője, a rendezvény szakmai támogatója.

A szervezők azokra is gondoltak, akiket elsősorban a drónozás szakmai háttere és annak szabályozása érdekel. Az eseményen informatív szakmai beszélgetéseket is tartanak a nap folyamán, így a látogatók mindent megtudhatnak a drónok használatáról.

Kíváncsi vagy, kik neveztek eddig a Drónversenyre? Winkler Róbert és Unfield közös videójából minden kiderül: https://youtu.be/z1eug7aNPcY

A Drónversenyre az esemény előtt is lehetőség van regisztrálni ezen a linken, de a szervezők a helyszínen is várják a nevezéseket.

A rendezvény látogatása ingyenes.

A Drónfesztiválról:

A rendezvény időpontja: 2019. május 11. 10:00-18:00

A rendezvény helyszíne: 1033 Budapest, Szentendrei út 115., Auchan Parkoló

A rendezvény Facebook eseménye itt követhető.

A Drónfesztivál házigazdája: Winkler Róbert

Program:

10.00 Esemény megnyitása, programismertetés

10.30-16.30 Drónversenyek

10:30-11:00 Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)

11.00 KD csapat közönségtalálkozó, színpadi interjú

12:00-12:30 Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)

12:30-13:00 Szakmai beszélgetés a színpadon a DroneHungary drónos YouTube csatorna alapítójával

13:00-13:30 Nerf drónvadászat

14.00 Unfield közönségtalálkozó, színpadi interjú

14.15 Nyereményjáték sorsolás I.

14:45-15:15 Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)

15.15 Henry Kettner és Azmo – közönségtalálkozó, színpadi interjú, drónfelszállás

15.30 DroneHungary közönségtalálkozó

16:00-16:30 Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)

17.00 Drónverseny eredményhirdetés, regisztráció eredményhirdetés, zárás

Folyamatos programok:

  • E-sport sarok

  • Nerf szivacslövő ügyességi pálya

  • Drónsimogató

  • Drónszimulátor

  • Drónbemutató

  • Kipróbálható DJI Tello a drónos ügyességi pályán

  • Kipróbálható távirányítású munkagépek és tankok

  • Drónos “utasrepültetés” VR szemüveggel

A Ceetrus Hungary-ről
A CEETRUS (korábban: Immochan) az európai bevásárlóközpontok ingatlanpiacának egyik vezető helyét foglalja el 1050 alkalmazottal és közel 400 bevásárlóközponttal Európa és Ázsia 13 országában. A Ceetrus Hungary Kft. tulajdonában lévő hazai Korzó márka országszerte 18 helyszínen várja vásárlóit. Üzletsorainak fejlesztése és üzemeltetése mellett a Korzón jelen lévő márkák helyi kommunikációján és saját aktivitásain dolgozik nap mint nap, amelyek az Auchan hipermarketekhez tartozó, azokat körülvevő kereskedelmi területeken működnek.

Kapcsolódó írásaink