Krónika

Többszörösére emelkedett az elefántok száma

Fajmegőrzési program Namíbiában

Megháromszorozódott az elefántpopuláció a dél-afrikai Namíbiában az elmúlt csaknem három évtizedben – közölte az MTI.

Romeo Muyunda, az ország környezetvédelmi és turisztikai minisztériumának illetékese elmondta, az innovatív megközelítéseknek köszönhetően növekszik a vadon élő állatok populációja az országban. Példaként az elefántokat említette, amelyekből 1990-ben még 7500 volt, mára 22 ezer példányt tartanak számon. Muyunda az innovatív intézkedések között említette, hogy a fajmegőrzési programban a helyi közösségeknek számos ösztönzőt ígértek, mondván, ha védik a vadvilágot, munkahely- és mezőgazdasági lehetőségeket teremtenek számukra. Kitért arra is, hogy Namíbiában él a világon a legtöbb keskenyszájú orrszarvú, illetve a legnagyobb gepárdpopuláció is, de jelentős a védett területeken élő oroszlánok száma is.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom