Krónika

Kiürítették a Bozsik Stadion környékét egy bomba miatt

Még vasárnap dél előtt sikerült hatástalanítaniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a Bozsik Stadionnál talált bombát - közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Kiürítették a Bozsik Stadion környékét egy bomba miatt
Közterület-felügyelők és rendőrök lezárták a Csapó utca és Darányi Ignác utca kereszteződését a fővárosi Bozsik Stadion közelében
Fotó: MTI/Mónus Márton

Gajdos Milán elmondta, hogy a 250 kilogrammos brit légibombából kiszerelték a gyújtószerkezetet. A bombatestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.

A művelet miatt a XIX. és a XVIII. kerületet érintően vannak forgalomkorlátozások, ezeket Gajdos Milán közlése szerint nemsokára feloldják.  Több mint ezer embernek kellett elhagynia otthonát, ők pedig hamarosan hazatérhetnek.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme. A XVIII. kerületi lakosoknak a Kondor Béla Közösségi Házban alakítottak ki befogadóhelyet.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest - Pestszentimre szakaszon.

Legutóbb április 10-én a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Ezt megelőzően március 23-án volt nagyobb területzárással járó hatástalanítási művelet, akkor a Duna budafoki szakaszán emeltek ki két világháborús bombát.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom