Krónika

Lövöldözés volt egy dél-kaliforniai zsinagógában

Egy ismeretlen lövöldözni kezdett szombaton a dél-kaliforniai Poway zsinagógájában, egy ember meghalt, hárman megsebesültek, egy embert őrizetbe vettek - közölték a helyi hatóságok.

Lövöldözés volt egy dél-kaliforniai zsinagógában
A hatóságok nagy erőkkel szálltak ki a helyszínre
Fotó: LA Times/KTLA

A Los Angeles Times tudósítása szerint félautomata fegyverrel felszerelkezett férfi berontott a zsinagógába és tüzet nyitott a pészah utolsó napja alkalmából összegyűlt hívőkre, többeket megsebesítve. Négy sérültet kórházba szállítottak - egyikük, egy idősebb nő - később meghalt. A másik három sérült, két férfi és egy kislány állapota stabil, nincsenek életveszélyben.

A feltételezett elkövető a helyszínről elmenekült, de a rendőrök hamar elfogták, a hírek szerint egy 19 éves férfit vettek őrizetbe az eset kapcsán. Steve Vaus, a település polgármestere a CNN-nek azt mondta, a tettest a zsidó közösség iránti gyűlölet motiválta. Donald Trump is gyűlöletbűncselekményként hivatkozott a történtekre, amikor együttérzéséről biztosította az érintetteket.

A hírügynökségek emlékeztetnek: tavaly, október 27-én egy fegyveres tizenegy ember életét oltotta ki a pittsburghi Élet Fája Zsinagógában.

Kapcsolódó írásaink