Krónika

Felvilágosítókampány indul a vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért

Veszélyes üzenetek

Kampányt indít a vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága (OBB) és az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., amelynek online kutatásában a megkérdezettek negyven százaléka válaszolta azt, hogy rendszeresen használ mobilt vezetés közben.

Felvilágosítókampány indul a vezetés közbeni mobilozás visszaszorításáért
A mobilozó vezető nemcsak a saját életét, hanem a környezetében élőkét is veszélyezteti
Fotó: AFP/IGOR STEVANOVIC

Annak ellenére teszik ezt, hogy kilencvenhárom százalékuk tisztában van ennek veszélyeivel. Ráadásul az adatok azt mutatják, hogy városban három-öt másodperc alatt ötven-hetven, autópályán akár kétszáz métert is megtesz az autó, azaz egy üzenet elolvasása ennyi vakvezetést jelent. A kampányban a veszélyekre humoristák által készített rövid videókkal hívják fel a figyelmet. Emellett körútra indulnak egy virtuálisvalóság-játékkal, amelynek célja, hogy bemutassa, mennyiféle veszélyt képtelen elhárítani az ember, ha vezetés közben a telefonját nyomogatja. A szakmberek felhívták a figyelmet arra, hogy bár a telefon megkönnyíti az életünket, de vezetés közben nem a barátunk, mert ha nem figyelünk, az életünket követelheti. Ráadásul a mobilozó vezető nemcsak a saját életét, hanem a környezetében élőkét is veszélyezteti.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom