Krónika

Tornádók hétvégéje az Egyesült Államokban

Az erős széllökések mellett hóviharok és özönvízszerű esőzés is sújtja az amerikai középnyugatot és a keleti partot

Ítéletidő pusztított vasárnap az Egyesült Államok középnyugati és déli tagállamaiban, ahol halálos áldozatokat követelő hóviharok és tornádók tomboltak.

Az MTI tudósítása szerint a meteorológusok által életveszélyesnek minősített viharzóna a középnyugati államok mellett a keleti part nagyvárosait is sújtja. Az erős széllökésekhez sok helyütt nemcsak sűrű hóesés, hanem özönvízszerű esőzés is társul a georgiai Atlantától az amerikai fővároson keresztül New Yorkig. Az ítéletidő hétvégén legkevesebb hét halálos áldozatot követelt. Texason, Louisianán és Mississippin tizenegy tornádó söpört végig, a három déli államban több mint százezren maradtak áram nélkül. A Mississippi állambeli Hamilton városban a szélvihar elvonulta után alig maradt épségben épület. Phil Bryant, az állam kormányzója vasárnap rendkívüli állapotot hirdetett. A középnyugaton és a keleti parton, Kentuckyban, Észak- és Dél-Karolinában, Ohióban, Virginiában és a szövetségi fővárosban, Washingtonban tornádóriadót hirdettek hétfő délig.

A hétvégén Chicago két nemzetközi repülőterén csaknem ezer repülőjáratot töröltek. Az előrejelzések szerint az erős viharok csillapodása ma estig nemigen várható.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom