Krónika

Sikeresen felbocsájtotta második óriás rakétáját a SpaceX

Sikeresen felbocsájtotta második, Falcon Heavy nevű gigászi rakétáját csütörtökön este a SpaceX vállalat az Egyesült Államokból. A monstrumnak - ugyancsak a tervnek megfelelőn - visszaereszkedett a földre mindhárom gyorsító rakétája.

Sikeresen felbocsájtotta második óriás rakétáját a SpaceX
Elon Musk rakétájának szállítmánya az Arabsat nevű műhold
Fotó: MH

A közel 70 méter magas Súlyos Sólymot három gyorsító rakétájának összesen 27 hajtóműve repítette a magasba Cape Canaveralről. Szállítmánya az Arabsat nevű műhold. 

Nyolc perccel az indítás után visszaérkezett egymás mellett két gyorsító rakéta, ugyanúgy, ahogy tavaly az első felszállás után. 

A harmadik rakéta két perccel később ért föld helyett vizet, illetve platformot, szintén tökéletesen a terv szerint: több száz kilométerrel odébb szállt le az óceánra. Ez változás az első órás rakéta indításához képest, tovább, hogy ez a Falcon Heavy műholdat vitt az űrbe, nem pedig - reklámfogásból - Tesla autót, mint elődje.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom