Krónika

Makákók agyába ültettek emberi géneket kínai tudósok egy kutatás során

Javuló memória

Kínai tudósok emberi géneket ültettek majmok agyába. A kutatók célja az volt, hogy megvizsgálják, lehetséges-e csökkenteni az emberszabásúak és az emberek közti evolúciós távolságot – írja az MIT Technology Review.

Bing Su, a Kunming Institute of Zoology genetikusa, a kutatás vezetője szerint a genetikailag módosított makákók többféle memóriateszten jobban teljesítettek, mint társaik. A tudósok munkáját azonban nem kísérte egyöntetű elismerés. A hír kapcsán többen úgy nyilatkoztak, az efféle kísérletek egyre extrémebb, génmódosított állatok kreálásához vezethetnek. Kína élen jár az emberszabású majmokkal való kísérletekben, mivel az Amerikai Egyesült Államokban és Európában sokat szigorodtak az erre vonatkozó szabályok, az ázsiai kutatókat viszont nem kötik béklyók, így rohamtempóban fejlesztik a génszerkesztő eszközeiket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom