Krónika

Fegyveres rablótámadás érte az osztrák légitársaság repülőjét

Sok millió eurót vittek el

Az OE24 osztrák hírportál tudósított arról, hogy kedden délután egy hatfős banda megtámadta az osztrák Austrian légitársaság repülőgépét Tiranában.

A banditák az indulás közeli állapotban levő gépből több millió eurót raboltak el. Bár a légitársaság nem közölt pontos összeget, az osztrák portál szerint ez két és tízmillió euró között mozog. A banda egyik tagját a biztonságiak meglőttek, ő a lapjelentések szerint meghalt, társainak azonban a pénzzel együtt nyoma veszett. A gép személyzete és utasai sértetlenek maradtak. Alapos átvizsgálás után a repülőgép felszállt, majd három órás késéssel landolt Bécsben. Albániában nem ritkák az ilyen tipusú támadások, elvégre 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is megtámadtak földön várakozó repülőgépet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom