Krónika

Indul a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Többkörös kiválasztás végén 30 ország 174 pályázója közül hét magyar és három skandináv csapat részvételével indul a Design Terminál három hónapos tavaszi mentorprogramja - közölte az innovációs ügynökség szerdán.

Indul a Design Terminal tavaszi mentorprogramja
A programra az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is jelentkeztek.
Fotó: Facebook/Design Terminal

A tájékoztatás szerint a programban a startupok segítséget kapnak üzleti modelljük, termékük, szolgáltatásuk fejlesztéséhez. A nemzetközi mentorstábtól kapott felkészítés mellett, a résztvevők lehetőséget kapnak a Design Terminal nagyvállalati és ágazati partnereivel is együttműködések kialakítására.

A januárban meghirdetett mentorprogramra az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is jelentkeztek. 

A közleményben felidézik, hogy a Design Terminál  mentorprogramjában 2017 óta dolgozik együtt elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal. A programba került csapatok környezeti, egészségügyi, oktatási és szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal pályáztak. 

Hangsúlyozzák, az idei mentorprogram egyik kiemelt célkitűzése a női, kismama és kisgyermekes anyuka vállalkozók támogatása. A csapatokban lévő női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startup-alapítók is, plusz ösztöndíjban részesülnek. Ilyen a kortárs művészek posztereit és egyedi dekorációs termékeket értékesítő webshopot alapító Art Bridge és a természettudományt népszerűsítő Eduit.
   
A Design Terminal Magyarország vezető innovációs ügynöksége, küldetése az üzleti tehetséggondozás, a vállalkozói kultúra és az innovációs ökoszisztéma fejlesztése. 
    
Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.

Kapcsolódó írásaink