Krónika

Súlyos a helyzet

Egyre több a késes támadás Londonban

A brit Evening Standard rendőrségi adatokra hivatkozva azt írja, hogy 2017–18-ban átlagban naponta negyven késelésekhez köthető bűntényt követtek el London harminchárom kerületében.

A számokból az is kiderült, hogy átlagosan négynaponta öltek meg késsel egy embert az említett időszakban, 9030 alkalommal pedig megszúrtak valakit. A rendőrség összesen 29 232 olyan ügyben intézkedett, ahol kést használtak fegyverként. Ebbe beletartoznak a halálos és nem halálos kimenetelű támadások. A legtöbb támadást és egyben gyilkosságot London Southwark ­városrészében követték el, itt csaknem 1600 szurkálás történt, amely tizenhét áldozatot követelt. Mindössze egyetlen kerületben, Bexley-ben nem történt halálos késelés a kétéves időszakban. A statisztikák annyira lesújtóak, hogy a londoni rendőrfőkapitány, Cressida Dick azt mondta, negyven éve nem volt ilyen súlyos a helyzet Londonban. A késelések kétharmadát huszonöt éven aluliak követik el.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom