Krónika

Autizmus világnapja: szakmai konferenciátrendeztek a Lakitelek Népfőiskolán

A fogyatékosság nem magánügy

A legfontosabb, amit kompromisszumok nélkül mindenkinek meg kellene tudni és tanulni, hogy az autizmust, a fogyatékosság ügyét társadalmasítani kell, el kell jutni oda, hogy arról a maga természetességével tudjon beszélni mindenki – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Lakiteleken szombaton.

A politikus az autizmus világnapja alkalmából szervezett szakmai napon hangsúlyozta, látni kell, hogy a fogyatékosság nemcsak az érintett családok magánügye, nem is csak az államé, hanem az egész közösségé. Szorgalmazta, hogy a következő európai uniós költségvetés megtervezésébe maguknak az érintetteknek is legyen beleszólási lehetőségük. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója elmondta: az autizmussal élők támogatása érdekében olyan egymáshoz illeszkedő erőforrásokra van szükség, mint amilyen az egyház, az iskola, az óvoda, az önkormányzatok, a különféle egyesületek és alapítványok vagy ezek szövetségei. Ennek az anyagi forrását pedig a kormányzatnak kötelessége viselni, mivel a költségvetés feladata az emberek javát szolgálni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom