Krónika

Tolvajkergetők

A tettest és egy rendőrt is felelősségre vontak

Lényegesen enyhítette négy tolvajkergető büntetését a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében: az első fokon letöltendő szabadságvesztést felfüggesztettre változtatta, a felfüggesztetteket pedig próbára bocsátásra – írta az MTI.

A csoport tagjai a biciklilopások ellen kívántak fellépni úgy, hogy mozgásérzékelős „csalikerékpárokat” hagytak közterületen, és megpróbálták leleplezni azokat, akik ellopták azokat. Egy fiatalembert, akinek köze volt a lopáshoz, vezetőjük, a Tomcat néven ismert Polgár Tamás acélbetétes bakancsával egyszer közepes erővel fejbe rúgta. A tábla hangsúlyozta, nem állt meg a védelem által emlegetett jogos védelem, hisz Polgár provokálta a sértettet, ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a vádlottak már a rúgás előtt hívták a rendőröket, utána pedig ellátták a sérültet, és hívták a mentőket.

A megvert fiatalembert is felelősségre vonták a bicikli ellopása miatt, és elmarasztaltak egy rendőrt is, aki elmulasztotta az intézkedést, amikor az eset előtt értesítették a tolvajkergetők.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom