Krónika

Csapdába ejtették a lángok az odaveszett tűzoltókat

Nem volt kommunikáció

Harminc tűzoltó veszett oda egy erdőtűz megfékezése közben a Kína délnyugati részén fekvő Szecsuán tartományban, közülük eddig huszonhatnak a holttestét találták meg – közölték hétfőn a kínai hatóságok. A tűznek nincs civil áldozata. A lángok szombaton csaptak fel a Szecsuán déli részén található hegyvidéki Liangsan prefektúrában.

A katasztrófaelhárítás hétszáz embert vezényelt ki a helyszínre. Bár a tűz alig két hektárra terjedt ki, az oltást akadályozta a nehezen járható terep, és a megfelelő kiépítettség hiányában a kommunikáció is nehézkes volt. Vasárnap a szél felerősödése miatt a tűz nagy erővel belobbant, és a megváltozott szélirány csapdába ejthette a tűzoltókat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom