Kert

Megnevezték a burgonyahéj jótékony hatását

A háztartásban a héj segít a rozsdamentes acél tisztításában

A burgonyahéj természetes trágyává válhat – számol be a Tut Novosti portál. A kiadvány szerint a héj trágyaként szolgál mind a zöldségek, mind a virágok számára. A héjakat csak el kell ásni a földbe az ágyás közelében – írta meg a News.ru.

Megnevezték a burgonyahéj jótékony hatását
A burgonyahéj többek között trágyázásnál is hasznosítható (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

A burgonyahéj többek között a kártevők elleni küzdelemben is segíthet. Ehhez a növények közelébe kell helyezni. A háztartásban a héj segít a rozsdamentes acél tisztításában. Az evőeszközök és a tükrök kezelésére is használható.

Korábban az Állami Duma képviselője, a Moszkva környéki gazdák szövetségének vezetője, Nikita Chaplin azt mondta, hogy mielőtt a házi telken kertet alakítanának ki, elemezni kell a talajt. Megjegyezte, hogy ha a föld „szegény”, akkor műtrágyával, komposzttal vagy trágyával kell dúsítani.

A szakértő emlékeztetett arra, hogy a kert kialakításakor a legfontosabb, hogy ne sűrítsük a gyökereket. Elmondása szerint az ültetés mélysége fel van tüntetve a vetőmagok és palánták csomagolásán. Ezenkívül azt is megjegyezte, hogy a kertgondozás elképzelhetetlen szerves – környezetbarát – műtrágyák használata, „vegyszerek nélküli” kártevőirtás, valamint a hasznos rovarok bevonzása nélkül.

Kapcsolódó írásaink