Képírás

Az elmúlt év legjobb képei

Válogatás 2022 legjobb sajtófotóiból

A Magyar Hírlap fotórovata összeállított egy válogatást az AFP hírügynökség idei legjobb képeiből.

Boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Kuvait városa erős ködben az Al-Hamra toronyból 2022 januárjában
AFP/Yasser Al-zayyat
#1

Jobbra az Al-Hamra torony, középen pedig a Kuvaiti Nemzeti Bank épületének teteje Kuvaitvárosban, erős ködben, 2022 januárjában. Az Al-Hamra Kuvait legmagasabb épülete 412,6 méteres magasságával, valamint ez a legmagasabb csavart torony a világon.

Egy páncélos lovag sétál a Jégpalota Labirintusban a Minnesota állambeli Stillwaterben 2022. január 21-én. A Zephyr Színház jéglabirintusa az Egyesült Államok legnagyobb jéglabirintusaként ismert. Tervezője Franz Hall. Az építkezéshez 10742 négyzetméternyi jégre volt szükség 2900 blokkban, és több mint 3000 színes LED-re
AFP/Kerem Yucel
#2

Egy páncélos lovag sétál a Jégpalota Labirintusban a Minnesota állambeli Stillwaterben 2022. január 21-én. A Zephyr Színház jéglabirintusa az Egyesült Államok legnagyobb jéglabirintusaként ismert. Tervezője Franz Hall. Az építkezéshez 10742 négyzetméternyi jégre volt szükség 2900 blokkban, és több mint 3000 színes LED-re.

Egy fejjel lefelé fordított ház Guatavitában, Bogota közelében 2022. január 29-én. A házat osztrák tulajdonosa, Fritz Schall tervezte.
AFP/Juan Barreto
#3

Egy fejjel lefelé fordított ház Guatavitában, Bogota közelében 2022. január 29-én. A házat osztrák tulajdonosa, Fritz Schall tervezte, aki a járvány miatt felforgatott életünket szerette volna szimbolizálni a házzal.

Egy alsónadrágos cowboy zenél a hóviharban a new york-i Times Square-en 2022. január 29-én. Az alsónadrágján a meztelen cowboy felirat olvasható. A vihar rengeteg havat és erőteljes szelet zúdított az Egyesült Államok keleti partjára
AFP/Ed Jones
#4

Egy alsónadrágos cowboy zenél a hóviharban a new york-i Times Square-en 2022. január 29-én. Az alsónadrágján a meztelen cowboy felirat olvasható. A vihar januárban is rengeteg havat zúdított az Egyesült Államok keleti partjára erős szél kíséretében.

Egy szabadtüdős búvár egy hatalmas medúza közelében úszik a Libanon északi részén fekvő Batroun város partjainál 2022. február 13-án
AFP/Ibrahim Chalhoub
#5

Egy szabadtüdős búvár egy hatalmas medúza közelében úszik a Libanon északi részén fekvő Batroun város partjainál 2022. február 13-án. Az oxigénpalack nélkül merülő búvárok tüdejének kapacitása tíz méteres mélységnél körülbelül a felére csökken, húsz méternél a harmadára és egyre lejjebb merülve a tüdő akár egy teniszlabda méretére is összezsugorodhat.

A Hoshinoya Tokyo Hotel éttermében egy kiotói üzlet, a Kojima Shoten által készített lámpások védik a vendégeket a vírusfertőzéstől a Covid-19 járvány idején Japánban 2022. február 28-án
AFP/Philip Fong
#6

A Hoshinoya Tokyo Hotel éttermében egy kiotói üzlet, a Kojima Shoten által készített lámpások védik a vendégeket a vírusfertőzéstől a Covid–19 járvány idején Japánban 2022. február 28-án.

Dom Charland cosplayer Batmennek öltözve a nyugati félteke legmagasabb nyitott kilátóján, az Edge-en, a new york-i Hudson Yards komplexumban 2022. március 10-én.
AFP/Timothy A. Clary
#7

Dom Charland cosplayer Batmannek öltözve a nyugati félteke legmagasabb nyitott kilátóján, az Edge-en, a New York-i Hudson Yards komplexumban 2022. március 10-én.

A Recirquel kortárs cirkusztársulat művész-táncosának, Horváth Zitának a fellépése a budapesti Művészetek Palotájában 2022. március 29-én. Egy új cirkuszi táncelőadás, Az imádság próbája, amit Mókus Szirtes Edina komponált és Vagi Bence koreografált és rendezett.
AFP/Kisbenedek Attila
#8

A Recirquel kortárs cirkusztársulat művész-táncosának, Horváth Zitának a fellépése a budapesti Művészetek Palotájában 2022. március 29-én egy újcirkuszi táncelőadás, a Vági Bence által koreografált és rendezett Ima próbáján, amelynek zenéjét Szirtes Edina Mókus komponálta.

A Singapore Airlines légiutas kísérői a Szingapúr Changi repülőtéren egy óriási nyalóka mellett, amikor Szingapúr újra megnyitotta szárazföldi és légi határait a Covid-19 ellen beoltott utasok előtt 2022. április 1-jén.
AFP/Roslan Rahman
#9

A Singapore Airlines légiutas-kísérői a szingapúri Changi repülőtéren egy óriási nyalóka mellett, amikor Szingapúr újra megnyitotta szárazföldi és légi határait a Covid–19 ellen beoltott utasok előtt 2022. április 1-jén.

Budapesten, az új Néprajzi Múzeumban látható a főváros makettje Magyarország első állandó Dunán átívelő hídjával, a Lánchíddal 2022. június 4-én.
AFP/Kisbenedek Attila
#10

Budapesten, az új Néprajzi Múzeumban látható a főváros makettje Magyarország első állandó Dunán átívelő hídjával, a Lánchíddal, 2022. június 4-én.

A francia kötéltáncos, Nathan Pauli, amint slackline-on sétál az északnyugat-franciaországi Le Mont Saint-Michel öblében világrekord-távkísérletén 2022. május 24-én. A slackline-ozás eltér a kötéltánctól, ugyanis itt nincs olyan mereven kifeszítve a kötél, sokkal rugalmasabb. Szövéstechnikájának köszönhetően a kötél nagyon lapos, így a talp rásimul, ellentétben a sima kötéllel.
AFP/Damien Meyer
#11

A francia kötéltáncos, Nathan Pauli, amint highline-ozik az északnyugat-franciaországi Mont Saint-Michel-öbölben világrekord-távkísérletén 2022. május 24-én. Nathan 114 méteres magasságban 2200 méteres távon megdöntötte a világrekordot. A highline a slackline-ozás egyik fajtája. A slackline eltér a kötéltánctól, ugyanis itt egy speciális lapos hevedert használnak, ami rugalmasabb, mint a sima kötél, és a talp jobban rásimul.

Az amerikai Anita Alvarez (balra) rosszul lett és elveszítette az eszméletét a vízben a női szóló szinkronúszás döntőjében a 2022-es budapesti vizes világbajnokságon. Tíz másodpercig eszméletlen volt, amikor edzője, Andrea Fuentes (jobbra) beugrott utána és kimentette a medencéből a budapesti Hajos Alfréd Uszodában 2022. június 22-én.
AFP/Oli Scarff
#12

Az amerikai Anita Alvarez (balra) rosszul lett, és elveszítette az eszméletét a vízben a női szóló szinkronúszás döntőjében a 2022-es budapesti vizes világbajnokságon. Tíz másodpercig eszméletlen volt, amikor edzője, Andrea Fuentes (jobbra) beugrott utána, és kimentette a medencéből a budapesti Hajós Alfréd Uszodában 2022. június 22-én.

Egy 76 grammos hegyi bagolyfiókát törölközőbe tekertek, hogy ellenőrizni tudják egészségi állapotát a Hsinchu megyei Leofoo Village vidámparkban Tajvanon 2022. június 29-én. A tajvani Mezőgazdasági Tanács szerint a hegyi bagoly ritka és védett madár.
AFP/Sam Yeh
#13

Egy 76 grammos hegyi bagolyfiókát törülközőbe tekertek, hogy ellenőrizni tudják egészségi állapotát a Hsinchu megyei Leofoo Village vidámparkban Tajvanon 2022. június 29-én. A tajvani Mezőgazdasági Tanács szerint a hegyi bagoly ritka és védett madár.

Mohammad Hasan Narejo tenyésztő kölyökkecskéjével, Simbával 2022. július 6-án Karacsiban. Ez a rendkívül hosszú fülű kecskebak a médiasztárok közé tartozik Pakisztánban.
AFP/Asif Hassan
#14

Mohammad Hasan Narejo tenyésztő kölyökkecskéjével, Simbával 2022. július 6-án Karacsiban. Ez a rendkívül hosszú fülű kecskebak a médiasztárok közé tartozik Pakisztánban.

Egy tiszavirág repül át a Duna felszínén naplemente után Szentendrén, 2022. augusztus 9-én. Ezeknek a rövid életű szárnyas rovaroknak szenvedélyes vízfeletti életük és tömeges rajzásuk egyedülálló természeti látványosság minden nyáron a Tiszán, a Dunán és azok mellékfolyóin.
AFP/Isza Ferenc
#15

Egy tiszavirág repül át a Duna felszínén naplemente után Szentendrén 2022. augusztus 9-én. Ezeknek a rövid életű szárnyas rovaroknak szenvedélyes víz feletti életük és tömeges rajzásuk egyedülálló természeti látványosság minden nyáron a Tiszán, a Dunán és azok mellékfolyóin.

Egy sziluett a lángok előtt a délnyugat-franciaországi Belin-Beliet közelében egy erdőtűzben 2022. augusztus 11-én. Európa több országához hasonlóan Franciaország is egymást követő hőhullámoktól és súlyos aszálytól szenvedett, aminek következtében országszerte számos erdőtűz pusztított.
AFP/Thibaud Moritz
#16

Egy sziluett a lángok előtt a délnyugat-franciaországi Belin-Beliet közelében egy erdőtűzben 2022. augusztus 11-én. Európa több térségéhez hasonlóan Franciaország is egymást követő hőhullámoktól és súlyos aszálytól szenvedett, aminek következtében országszerte számos erdőtűz pusztított.

A magyar Pigniczki Fanni az egyéni összetett kvalifikációs körben a 39. FIG ritmikus gimnasztika világbajnokságon a szófiai Arena Armeetsben, 2022. szeptember 14-én. Fanni egyéni összetettben a kilencedik lett, szalaggal pedig ott volt a szer fináléjában, ahol a nyolcadik helyen végzett.
AFP/Nikolay Doychinov
#17

A magyar Pigniczki Fanni az egyéni összetett kvalifikációs körben a 39. FIG ritmikus gimnasztika világbajnokságon a szófiai Arena Armeetsben 2022. szeptember 14-én. Fanni egyéni összetettben a kilencedik lett, szalaggal pedig ott volt a szer fináléjában, ahol a nyolcadik helyen végzett.

A Moschino 2023-as női tavaszi-nyári lábbeli kreációjának bemutatója Milánóban 2022. szeptember 22-én.
AFP/Miguel Medina
#18

A Moschino 2023-as női tavaszi-nyári lábbeli-kreációjának bemutatója Milánóban 2022. szeptember 22-én.

A „Jove de Tarragona” csapat tagjai egy emberi tornyot, úgynevezett castell-t építenek a 28. Castells versenyen, a tarragonai Tarraco Arénában 2022. október 2-án. Ezeket az eleven tornyokat hagyományosan katalán fesztiválokon építik, ahol a különböző csapatok tagjai próbálnak minél látványosabb szerkezetté összeállni, majd szétbomlani anélkül, hogy összerogynának.
AFP/Josep Lago
#19

A Jove de Tarragona csapat tagjai egy emberi tornyot, úgynevezett castellt építenek a 28. Castells versenyen, a tarragonai Tarraco Arénában 2022. október 2-án. Ezeket az eleven tornyokat hagyományosan katalán fesztiválokon építik, ahol a különböző csapatok tagjai próbálnak minél látványosabb szerkezetté összeállni, majd szétbomlani anélkül, hogy valaki leesne vagy az építmény összerogyna.

Egy Death Note, japán manga sorozat rajongó a Comic Con-on a Santiago-i Espacio Riesco Rendezvényközpontban 2022. október 30-án. A Comic Con a képregény rajongók évente megrendezésre kerülő találkozója. A rendezvényen a sci-fi, fantasy, és horror műfajok, az anime, manga, gyűjtögetős kártyajátékok, videójátékok, és filmek széles skálája képviselteti magát.
AFP/Javier Torres
#20

Egy Death Note-, japán mangasorozat-rajongó a Comic Conon a santiagói Espacio Riesco Rendezvényközpontban 2022. október 30-án. A Comic Con a képregény-rajongók évente megrendezésre kerülő találkozója. A rendezvényen a sci-fi, fantasy- és horror műfajok, az anime, a manga, a gyűjtögetős kártyajátékok, a videójátékok és -filmek széles skálája képviselteti magát.

Egy férfi különös „fejfedője” vízzel teli akváriummal és aranyhalakkal Saint-Malo faluban, a Route du Rhum szólóvitorlás verseny kiindulópontján, Franciaországban 2022. november 1-jén.
AFP/Loic Venance
#21

Egy férfi különös „fejfedője” vízzel teli akváriummal és aranyhalakkal Saint-Malo faluban, a Route du Rhum szólóvitorlás-verseny kiindulópontján, Franciaországban 2022. november 1-jén.

Futballpálya a sivatagban, Al Amamriya közelében, Nyugat-Katarban 2022. november 15-én, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság előtt.
AFP/Odd Andersen
#22

Futballpálya a sivatagban, Al Amamriya közelében, Nyugat-Katarban 2022. november 15-én, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság előtt.