Honvédelem

A honvédelmi miniszter és David Pressman egyeztetett a NATO-ról

Magyarország a szövetség elkötelezett és lojális szövetségese

Európa biztonsági helyzete, a háború kockázatai is napirendre kerültek a budapesti amerikai nagykövettel folytatott megbeszélésemen – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán szerdán.

A honvédelmi miniszter és David Pressman egyeztetett a NATO-ról
Szalay-Bobrovniczky Kristóf Európa biztonsági helyzetéről és a háború kockázatairól is tárgyalt a budapesti amerikai nagykövettel
Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Alig két hét múlva NATO-csúcs Washingtonban. Magyarország az idén 75 éves katonai szövetségnek 25 éve tagja – emlékeztetett.

Magyarország a NATO elkötelezett és lojális szövetségese, ugyanakkor sem pénzt, sem fegyvert, sem katonát nem ad a szövetség ukrajnai fegyverszállításokat és kiképzést koordináló szerepvállalásához, de nem is blokkolja azt – írta a miniszter.

„Tájékoztattam David Pressmant a magyar kormány azon lépéséről, amely a pápai légibázison szolgáló amerikai katonákat érinti. Hamarosan a társadalmi egyeztetés fázisába kerülhet az a jogszabálytervezet, amely lehetővé teszi a hazánkban szolgálatot teljesítő amerikai katonáknak, hogy könnyített eljárásban kapjanak magyar rendszámot” – áll a miniszter Facebook-bejegyzésében.

Kapcsolódó írásaink