Honvédelem

A magyar rendőrség mindent megtesz, hogy védje a határt

Szerbiába indul a 19. magyar rendőri kontingens

A rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarország, illetve az Európai Unió területére, ennek kapcsán szorosan együttműködik a környező országok hatóságaival – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

A magyar rendőrség mindent megtesz, hogy védje a határt
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében
Fotó: Police.hu

A Szerbiába induló 19. magyar rendőri kontingens budapesti búcsúztatóján Balázs László ezredes, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője elmondta, hogy a magyar és a szerb rendőrség folyamatos együttműködésének köszönhetően a déli határszakaszon csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma – írták.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európára nehezedő migrációs nyomás csökkent volna, így az összehangolt határőrizeti tevékenység továbbra is elengedhetetlenül fontos része a határvédelemnek – tette hozzá a közlemény szerint az ezredes.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában; nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem a mélységi területeken található utakon is.

A kontingens terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával segíti az érintett határszakasz védelmét – írták.

A húszfős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – áll az ORFK közleményében.

Kapcsolódó írásaink