Honvédelem

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése

Egyedülállónak nevezte azt a szolgálatot, amelyet a katonák végeznek

Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése azzal, hogy új harcászati eszközök, Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek kerülnek a régi, orosz gyártmányú BTR-ek helyére – mondta a honvédelmi miniszter kedden a Pest vármegyei Tatárszentgyörgyön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Fontos állomásához érkezett a magyar haderő fejlesztése, képünkön az első magyar gyártású Lynx
Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a most rendszeresítendő Lynx (Hiúz) páncélozott gyalogsági harcjárművek harcjárművezetői gyakorlatán beszélt a tatárszentgyörgyi lőtéren.

Azt mondta: a páncélozott járművek, amelyek a gyakorlaton részt vesznek, nemcsak a Magyar Honvédség kötelékében, hanem a világon is új technológiát képviselnek.

Egyedülállónak nevezte azt a szolgálatot, amelyet a katonák végeznek, megtanulják vezetni az új harcjárműveket és kifejlesztik hozzájuk a harceljárásokat is, amelyeket addig gyakorolnak, amíg készség szintig jutnak el.

A Lynxet 2023 végétől már Magyarország is gyártja, legurult az első harcijármű a zalaegerszegi gyár gyártósoráról – emlékeztetett a honvédelmi miniszter.

Kapcsolódó írásaink